homeopathisch arts, orthomoleculair arts nl nl


  
  

"Similia similibus curantur" wat betekent "het gelijke genezen door het gelijkende"- als basis regel voor homeopathie.

" Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding" (Hyppocrates 460-370 v.Chr.)

Homeopathie

Homeopathische behandeling is gebaseerd op het versterken van het zelfherstellend en zelfregulerend vermogen van het lichaam. Door het gebruik van een goed gekozen homeopathisch middel worden deze eigenschappen verbeterd, waardoor klachten via de natuurlijke weg verminderen of helemaal verdwijnen. Patiënten voelen zich dan niet alleen lichamelijk maar ook op emotioneel vlak meer in evenwicht.

Homeopathische middelen die bij de behandeling gebruikt worden zijn volkomen veilig en zonder bijwerkingen. Daarom lenen ze zich uitstekend voor de behandeling van kinderen en zwangere vrouwen die elke inname van een schadelijke substantie (zoals bijvoorbeeld reguliere medicatie) indien niet noodzakelijk, zouden moeten vermijden.

Tijdens een consult wordt niet alleen aandacht geschonken aan het lichamelijke aspect van de klachten maar ook aan de psychische en emotionele aard van de patiënt. Deze zijn van grote betekenis als het gaat om het kiezen van een passend middel. Met homeopathie kunnen allerlei klachten behandeld worden bij kinderen en volwassenen. In de praktijk zie ik meestal mensen met chronische aandoeningen zoals eczeem, (bovenste)luchtwegen infecties, migraine, chronische vermoeidheid, PMS, overgangsklachten of maag- en darmklachten.

Homeopathie kan tegelijkertijd toegepast worden naast de reguliere behandeling. De kans is dan groot dat men kan volstaan met een lagere dosering van de voorgeschreven medicijnen.

 

Orthomoleculaire behandeling

Orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met het onderzoek naar de functie van vitaminen, mineralen en lichaamseigenstoffen en hun toepassing bij de behandeling van ziektes. Het belangerijkste doel van de orthomoleculaire therapie is om de mogelijke tekorten aan vitaminen en mineralen in het lichaam aan te vullen door middel van een verantwoord voedingspatroon en voedingssupplementen.

De tekorten die door jaren heen zijn onstaan liggen vaak aan de basis van allerlei klachten. Omdat niet ieder mens in staat is de voedingsstoffen goed op te nemen en efficiënt te gebruiken, is het noodzakelijk om ze in voldoende mate in de voeding aan te bieden. Dit kan veel gezondheidsproblemen voorkomen en genezen.

Als voorbeeld kan vitamine D dienen. Tot kort geleden werd gedacht dat deze vitamine voornamelijk voor de opbouw van botten belangrijk was. De laatste jaren is echter gebleken dat het voor veel meer functies in het lichaam verantwoordelijk is. Niet alleen botten maar ook onze weerstand, spiermassa, celgroei, celdood en emotionele welzijn zijn in grote mate afhankelijk van vitamine D. Er werd ook gedacht dat wij er door de invloed van zon, in de buitenlucht zelf kunnen aanmaken. Dat blijkt dus niet het geval. Helaas hebben wij bijna allemaal een vitamine D tekort en een extra pilletje vitamine D, in de vorm van een voedingssupplement is zeker geen overbodige luxe. Omdat goede voeding de basis vormt van onze gezondheid, wordt er tijdens een consult uitgebreid aandacht aan besteed.   

.

 

 

 

© Vissers-Oleszczak 2010-2012  |  Algemene voorwaarden  |  info@oleszczak.nl

Website design amsterdam