homeopathisch arts, orthomoleculair arts nl nl


  
  

"Similia similibus curantur" wat betekent "het gelijke genezen door het gelijkende"- als basis regel voor homeopathie.

" Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding" (Hyppocrates 460-370 v.Chr.)

Praktijk voor klassieke homeopathie en orthomoleculaire geneeskunde

Klassieke homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde en aandacht voor de gezonde voeding  vormen de basis van de aanpak van allerlei gezondheidsklachten. Het stimuleren van het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt als prioriteit beschouwd. Met behulp van de hierboven genoemde benadering wordt tijdens de behandelingsperiode nagestreefd om de gezondheid van de patiënt te verbeteren.

Homeopathie

homeopathische korrels
Voor de behandeling worden principieel alleen  natuurlijke middelen gebruikt en geen lichaams-vreemde stoffen. Alhoewel reguliere genees-middelen bij veel ziektebeelden onontbeerlijk zijn, vormen zij geen belemmering voor het toepassen van homeopathie. Integendeel, in veel gevallen kan het leiden tot  het beter verdragen van de medicijnen of tot verlaging van de dosering. Homeopathische middelen geven in principe geen bijwerkingen en zijn veilig in gebruik.

 

Voedingssupplementen

vitamines
Hebben wij extra vitamines en  mineralen nodig? Velen beweren dat het overbodig is.  Tot een bepaald moment in ons leven hoeft het misschien ook niet. Maar als je je vermoeid, futloos en somber begint te voelen? Je dag begint met  hoofdpijn en ‘s nachts wordt je herhaaldelijk wakker door krampen in je benen? Jouw lichaam geeft een duidelijk signaal dat er ergens in het systeem iets niet optimaal functioneert. 

Juist dat functioneren hangt af van allerlei enzymen die hun werking niet meer optimaal kunnen verrichten. Op zo’n moment zijn extra vitaminen, mineralen en extracten van heilzame planten iets om over na te denken.

Voeding 


 Goede voeding zou de basis moeten vormen voor welke behandeling dan ook. Alles wat naar binnen gaat wordt afgebroken en wordt gebruikt om het lichaam op te bouwen. Het is van essentieel belang dat de voeding zo min mogelijk bewerkt is, zo veel mogelijk gevarieerd is, met groot aanbod van natuurlijke antioxidanten, vezels, vitamines, mineralen, goede vetten, eiwitten en goede suikers. 
Het is allang bekend dat 300 gram groenten (wat 97% mensen niet haalt!) per dag, niet voldoende is en zeker als het wordt gegeten als zacht gekookte massa levert het te weinig voedingsstoffen op.  Wij lijden massaal aan ondervoeding terwijl het lichaamsgewicht steeds toeneemt. Zonder goede voeding is het herstel van ziek weefsel en organen  niet mogelijk. Vandaar dat gezonde voeding centraal  staat in het behandelprotocol.       

 

© Vissers-Oleszczak 2010-2012  |  Algemene voorwaarden  |  info@oleszczak.nl

Website design amsterdam