homeopathisch arts, orthomoleculair arts nl nl


  
  

"Similia similibus curantur" wat betekent "het gelijke genezen door het gelijkende"- als basis regel voor homeopathie.

" Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding" (Hyppocrates 460-370 v.Chr.)

  Goede gezondheid begint in de darmen

Onze gezondheid begint met goed werkende darmen. In de darmen wordt contact gemaakt met de buitenwereld doormiddel van voeding, allerlei natuurlijke en chemische stoffen, bacteriën en parasieten. Alles wat wij doorslikken ondergaat tientallen enzymatische reacties waar bepaald wordt of iets goed of schadelijk voor ons lichaam is. Voor goede stoffen zijn darmen tolerant terwijl schadeljike worden beschouwd als een vijand die bestreden moet worden. Het evenwicht tussen tolerantie en strijd kan vaak verstoord raken. Dat houdt in dat onschadelijke stoffen zoals tarwe, melk en zelfs appels en noten tot heftige reacties kunnen leiden. Niet alleen de darmen maar ook de rest van het lichaam vertonen dan symptomen van de allergie of intolerantie. Deze reactie van de darmen op voedingsstoffen maakt veel mensen ziek en vatbaar voor chronische aandoeningen zoals auto-immunziekten. Zorg daarom voor een goede conditie van de darmen en verminder het risico op deze ziekten.                                                                                                                                                                                    

Voeding

Volwaardige voeding vormt de basis van ons welbevinden. Jammer genoeg hebben veel mensen problemen met het afbreken en opnemen van sommige voedingsstoffen.  Wat voor de ene persoon een bron van gezondheid is, kan voor een ander een probleem opleveren. Overgevoeligheid en intolerantie voor voedsel komt vaak voor. En als de reactie van het lichaam zeer uitgesproken is, kan het vaak duidelijk worden welk soort voedsel moet worden vermeden.

Het komt vaak voor dat de reactie van het lichaam op een bepaald soort voedsel heel vaag en onduidelijk is. Men krijgt jeuk in de neus of in de ogen en last van chronische neusbijholten onsteking. Het ligt in zo'n geval niet meteen voor de hand om aan voeding te denken als mogelijke oorzaak van deze klachten.  Toch zie ik vaak in de praktijk dat dagelijks gebruikte voedingsmiddelen zoals tarwe en melk de oorzaak kunnen zijn van zulke symptomen.  Indien onze darmen niet in staat zijn om deze producten goed te verteren, kunnen er klachten ontstaan. Daarom  kan het belangrijk zijn om het voedingspatroon aan te passen aan de individuele mogelijkheden en behoeften van de patiënt.

 

© Vissers-Oleszczak 2010-2012  |  Algemene voorwaarden  |  info@oleszczak.nl

Website design amsterdam